قرار داد کمپانی ریزر و کوالکام در استفاده از تراشه اسنپدراگون G3x برای ساخت یک کنسول بازی دستی

فهرست مطالب

طبق گفته کمپانی کوالکام، بهترین گوشی‌های هوشمند مناسب بازی مجهز به تراشه اسنپدراگون هستند اما این کمپانی به تازگی بازار مرتبطی را شناسایی کرده که در حال حاضر خط تولید تراشه‌ی اختصاصی ندارد. هدف این کمپانی بازار کنسول‌های بازی دستی یعنی دستگاه‌هایی مانند نینتندو سوییچ (Nintendo Switch) و در واقع دستگاه‌هایی‌ست که در دسته‌ای بین گوشی‌ موبایل و کنسول‌های خانگی مانند پلی‌استیشن و ایکس باکس قرار می‌گیرند.

اولین تراشه ساخته شده برای دستگاه‌های این چنینی Snapdragon G3x Gen 1 نامیده می‌شود. جزئیات سخت‌افزاری آن هنوز به طور کامل فاش نشده اما این تراشه خصوصیاتش را تا حد زیادی از تراشه‌های اسنپدراگون موجود در گوشی‌های هوشمند و همچنین تراشه اسنپدراگون XR2 موجود در هدست واقعیت مجازی Oculus Quest 2 VR وام گرفته‌است.

کمپانی کوالکام قصد دارد پلتفرمی را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار دهد که ابتدا از طریق آن بتوانند محتوا بسازند و پس از آن از تولید‌کنندگان اصلی تجهیزات (OEM‌ها) برای ساخت کنسول‌های دستی دعوت می‌کند. کمپانی کوالکام با این هدف با کمپانی Razer که یک کمپانی با تجربه در زمینه‌ی ساخت تجهیزات بازی ست، برای تولید کیت توسعه‌دهنده بازی دستی حاوی تراشه اسنپدراگون G3x شریک شد.

این کیت به عنوان یک دستگاه قابل استفاده وارد بازار نمی‌شود بلکه قرار است تنها یک پلتفرم تبلیغاتی باشد تا نشان دهد که با تراشه G3x امکان تولید چه دستگاه‌هایی وجود دارد.

این دستگاه صفحه نمایشی 120 هرتزی از نوع HDR OLED دارد که توسط پردازنده گرافیکی انحصاری Adreno هدایت می‌شود. هدف ارائه کیفیت 1080P با نرخ 120 فریم بر ثانیه است. برای این که عملکرد کیت در تمام مدت ثابت بماند، در آن از یک سیستم خنک‌کننده فعال استفاده شده‌است. این دستگاه یک باتری 6000 میلی‌آمپرساعتی هم دارد. البته، احتمالا هر تولیدکننده‌ای درصدد است ظرفیت باتری و قابلیت‌های شارژ سریع مورد نظر خود را پیکربندی کند. این دستگاه طراحی آرگونومیکی دارد و از آن می‌توان در بازی‌های طولانی مدت استفاده کرد.

در حال حاضر کوالکام روی سیستم عامل اندروید به عنوان سیستم عاملی که قرار است پلتفرم G3x را هدایت کند، تمرکز کرده‌است. البته احتمال این وجود دارد که در آینده این پلتفرم از سیستم عامل‌های دیگری هم پشتیبانی کند اما در حال حاضر بیشتر بازی‌ها روی سیستم عامل اندروید اجرا می‌شوند و اکثر آن‌ها از کنترل‌های صفحه لمسی استفاده می‌کنند. بنابراین کمپانی کوالکام با شرکتی شریک شده که در تبدیل کنترل‌های روی صفحه لمسی به جوی استیک‌ها، دکمه‌ها و تریگرهای سخت‌افزاری تخصص دارد.

پلتفرم G3x به طور طبیعی از کنترلرها پشتیبانی می‌کند و برخی از قابلیت‌های پیشرفته مانند بازخورد هاپتیک استریو را نیز ارائه می‌دهد. علاوه بر این، با این که هدف این است که بیشتر بازی‌ها روی خود دستگاه اجرا شوند، از استریمینگ بازی هم پشتیبانی می‌کند.

بازی

چه از رایانه شخصی یا کنسول شما پخش شود و چه از یک سرویس ابری مانند Xbox Game Pass، در هر صورت تراشه نسل اولG3x  قابلیت‌های اتصال اسنپدراگون را به کار می‌گیرد تا وای فای 6E را برای اتصال سریع و کم تاخیر در خانه و مودم5G   mmWave را برای بازی در محیط خارج از خانه ارائه دهد.

در قسمت جلویی دستگاه یک وب‌کم p1080 نیز وجود دارد، بنابراین استریمرها می‌توانند بدون نیاز به یک سخت‌افزار اضافی دیگر، گزارش تصویری بگیرند.

علاوه بر کنسول‌های دستی، از نظر کمپانی کوالکام این تراشه برای کنسول‌های میکرو، ست تاپ باکس‌ها و حتی تی وی استیک‌های هوشمند نیز قابل استفاده‌است. کیت توسعه‌دهنده از طریق یو اس بی نوع C از DisplayPort نیز پشتیبانی می‌کند تا بتواند محتواهایی با کیفیت خروجی 4K را روی تلویزیون پخش کند. پورت USB نوعC  همچنین می‌تواند برای تامین انرژی لوازم جانبی AR/VR نیز استفاده شود.

نیمی از درآمد حاصل از بازی‌ها، به بازی‌های مخصوص گوشی موبایل اختصاص دارد و این این مدل بازی‌ها امسال چیزی در حدود 90 میلیارد دلار درآمدزایی کرده‌اند. کمپانی کوالکام از طرفداران پر و پا قرص بازی‌های مخصوص موبایل است اما از نظر این کمپانی اینک زمان آن فرا رسیده که برای یک تجربه بازی دستی یک پلتفرم اختصاصی ایجاد کند.

در گذشته و اخیرا کنسول‌های دستی زیادی تولید شده‌اند اما فقط یکی از آن‌ها به موفقیتی واقعی دست یافته‌است اما بعد از نینتندو سوییچ قرار است یک موفقیت بزرگ در راه باشد. از این پس ممکن است کنسول‌های بازی دستی برای سازندگان گوشی‌های هوشمند به یک پلتفرم جدید بزرگ تبدیل شوند.

دسته بندی ها

  • اسپیکر گیمینگ
  • JBL
  • میکروفون
  • JBL
درحال بارگذاری ...