تکنولوژی‌های پوشیدنی

با گسترش جهانی و همه‌گیری کووید 19، تکنولوژی‌های پوشیدنی در سال 2020، تاثیرگذاری سال‌های پیشین را نداشتند. البته جای تعجب هم نیست زیرا اکثر این فناوری‌های پوشیدنی مخصوص استفاده در خارج از خانه هستند. در میان این‌ها استثناهایی هم وجود دارد مانند وسایلی که عملکرد مراقبت بهداشتی دارند و تکنولوژی‌هایی که برای استفاده در محل کار هستند. هر دو این‌ها با توجه به عملکردشان جزء ترند‌های سال 2021 هستند. البته ما امیدواریم که بتوانیم در این سال بیشتر از خانه خارج شویم و شاهد تجدید فعالیت در دیگر زمینه‌ها نیز باشیم. نیروی محرکه دیگر این رشد، عرضه مداوم 5G خواهد بود که انواع جدیدی از خدمات داده را امکان‌پذیر می‌کند. بسیاری از این امکانات از طریق فناوری‌های پوشیدنی ارائه می‌شوند.

این بدان معناست که ما احتمالاً شاهد تکنولوژی‌های پوشیدنی و فاکتورهای جدیدی برای مقابله با چالش‌های بهداشتی و یا استفاده از شبکه‌های اینترنتی پرسرعت هستیم. با این حال تکنولوژی‌ پوشیدنی موجود نیز مانند ساعت‌های هوشمند و مچ‌بندهای ناظر بر سلامتی نیز در حال پیشرفت هستند. برند فیت‌بیت که از پیشگامان تولیدکننده‌ی فناوری های پوشیدنی ست، در حال حاضر جزء پرطرفدارترین خریدهای گوگل است. گمانه‌زنی‌ها نشان می‌دهد که این امر باعث ایجاد ساعت‌ها و مچ‌بندهای جدیدتر و پیشرفته‌تری در سال 2021 خواهدشد. در ادامه با آی زی همراه باشید تا از مهم‌ترین ترندهایی که بر نحوه‌ی استفاده‌ی ما بر فناوری‌های پوشیدنی، چه در خانه و چه در بیرون، تاثیرگذارند با شما سخن بگوییم.

قابل درک است که ویژگی‌های طراحی شده برای کمک به ما در کنترل سلامت و ایمن ماندن، در اولویت اصلی توسعه‌دهندگان فناوری‌های پوشیدنی در طول سال 2021 خواهند بود. بسیاری از تولیدکنندگان ساعت‌های هوشمند در حال اضافه کردن گزینه‌هایی مانند سنسور سنجش اکسیژن خون به صورت استاندارد (Sp02)، مانیتورهای نوار قلب و دیگر حسگرها به محصولات خود هستند. این حسگرها هنگامی که دچار مشکلی می‌شویم، هشدارهایی به ما می‌دهند و همچنین توانایی تجزیه و تحلیل داده‌ها در یک بازه زمانی را دارند و می‌توانند پیشنهاداتی درباره اینکه چگونه سلامتی خود را بهبود ببخشیم، ارائه دهند.

فیت‌بیت و هوآمی هر دو ساعت‌هایی را تولید می‌کنند که دارای دماسنج داخلی هستند و می‌توانند افزایش دمای بدن را که اغلب همراه با عفونت‌های ویروسی ست، ردیابی کنند. در این صورت فرد با اطلاع از وضعیت خود، ممکن است تصمیم بگیرد چند روزی را دور از دیگران سپری کند. علاوه بر این، داده‌های جمع‌آوری شده توسط این دستگاه‌ها به متخصصان اپیدمیولوژی کمک می‌کند تا نحوه انتقال ویروس از طریق جمعیت را ردیابی کنند. این امر در آینده ممکن است به کنترل شیوع بیماری قبل از همه‌گیری جهانی کمک بزرگی کند.

البته سال 2020 نیز سالی بود که ما مجبور به اضافه کردن تکنولوژی‌های پوشیدنی جدید شدیم. این مورد پوشیدنی به صورت بالقوه قابلیت ادغام شدن با تکنولوژی را دارد و یک مسئله‌ی اجتناب‌ناپذیر است و طولی نمی‌کشد که شاهد ماسک‌های هوشمند خواهیم ‌بود.

“پروژه‌ی هیزل” نمونه‌ای اولیه از پیشرفته‌ترین ماسک‌های ساخته شده‌است که کمپانی ریزر آن را ارائه کرده‌است. این ماسک علاوه بر فیلتراسیون فعال و عملکرد اشعه ماورا بنفش ویروس‌کش، حاوی یک تقویت‌کننده صدا ست تا هنگام پوشیدن آن صدا به طور واضح شنیده شود.

تکنولوژی‌های پوشیدنی

استارتاپ ژاپنی Donut Robotics یک ماسک هوشمند با قابلیت تشخیص صدا طراحی کرده‌است که به شما امکان می‌دهد بدون تماس فیزیکی با گوشی در جیب خود، تماس تلفنی برقرار کرده و پیام ارسال کنید. باید بدانید که ماسک‌ها فقط برای محافظت در برابر ویروس‌ها ساخته نشده‌اند. ماسک Airpop’s Halo می‌تواند اطلاعات آنلاین در مورد کیفیت هوای محلی را جمع‌آوری کرده و از آن برای کنترل سیستم فیلتراسیون فعال خود که از انواع دیگر ذرات مضر محافظت می‌کند، استفاده نماید.

تکنولوژی‌های پوشیدنی

همچنین درسال‌های آینده، احتمالا شاهد تغییراتی در دستگاه‌های مربوط به سیستم‌های بیولوژیکی خواهیم‌ بود. گفته می‌شود که Valve، خالق بازی‌های ویدیویی و واقعیت مجازی، در حال کار بر روی نوعی فناوری ست که می‌تواند مستقیماً توسط مغز کنترل شود. بنیانگذار این برند، گیب نیوئل، سال گذشته گفت که او معتقد است “ماتریکس از آنچه فکر می‌کنیم به ما نزدیکتر است.” اگر از دیدگاه سلامتی به این موضوع بنگریم، خواهیم دید که در حال حاضر عکس این ماجرا، یعنی استفاده از تکنولوژی برای کنترل مغز مفیدتر است. این همان مفهومی ست که در پشت دستگاه‌هایی مانند Cove وجود دارد، که خود را به عنوان “فناوری حذف استرس” توصیف می‌کند. این دستگاه همانند هدست روی گوش قرار می‌گیرد. از ارتعاشاتی که به قسمت‌های خاصی از سر وارد می‌شود استفاده کرده و می‌تواند فشار روانی را کاهش دهد و باعث تقویت خواب شود.

دستگاه‌های 5G امکانات جدیدی را برای فناوری‌های پوشیدنی فراهم می‌کنند

اینکه تکنولوژی 5G فقط مختص افزایش سرعت در انتقال اطلاعات است، تصوری اشتباه است. برای درک تأثیری که در تمام زمینه‌های فناوری و به طور گسترده‌ای بر زندگی ما خواهد گذاشت، مهم است که به یاد داشته‌باشیم که سرعت‌های بالاتر به معنای داده‌های بیشتر و دسترسی به منابع داده‌های بسیار غنی‌تر و متنوع‌تر از دستگاه‌های پوشیدنی و تلفن‌های همراه است.

همانطور که آخرین نسل‌های انتقال داده تلفن همراه (3G و 4G) جریان موسیقی و پخش ویدئو را به یک امکان عملی روزمره تبدیل کرده‌اند، 5G که به طور بالقوه توانایی ارائه سرعتی تا 100 برابر بیشتر از استانداردهای قبلی را دارد، قادر است نوع جدیدی از خدمات و تجربیات را امکان‌پذیر کند.

یکی دیگر از مزایای شبکه‌های 5G این است که آن‌ها به تعداد بسیار بیشتری از دستگاه‌هایی که در یک منطقه جغرافیایی کار می‌کنند، اجازه اتصال می‌دهند. در مناطق شلوغ شهری اغلب ممکن است سیگنال داده تلفن همراه شما صرفاً به دلیل وجود افراد زیادی که در این نزدیکی سعی در اتصال به یک شبکه دارند، ضعیف شود. در دنیای تکنولوژی‌های پوشیدنی نیز ممکن است اغلب ما چندین دستگاه داشته باشیم که همه برای دستیابی به پهنای باند در تلاش باشند. بنابراین بهتر است که 5G راه حلی برای این مشکل ارائه دهد.

از جنبه‌های رو به رشد و موثر در فناوری‌های پوشیدنی می‌توان به سبک‌تر شدن آن‌ها اشاره کرد. زیرا به مرور نیاز به استفاده از سخت‌افزارهای پردازش داده در این دستگاه‌ها کمتر می‌شود. پهنای باند گسترده‌ای ایجاد خواهدشد که در فضای ابری قابل اجراست. امیدواریم این مسئله به معنی پایان نسل هدست‌های بزرگ و حجیم VR و AR و ظهور دستگاه‌هایی باشد که حمل آن‌ها ساده‌تر بوده و زندگی را راحت‌تر می‌کنند.

پوشیدنی‌های AR ارزان‌تر و مفیدتر می‌شوند

اولین ساعت‌های هوشمند، محصولات ممتاز و گران‌ قیمتی مانند اپل‌واچ‌ها بودند. در فناوری همیشه این تمایل وجود دارد که محصولات، کوچک‌تر، مفیدتر و ارزان‌تر شوند. ظهور صدها ساعت هوشمند ارزان قیمتی که از نظر کارکرد، عملکردی مشابه با محصولات اپل را ارائه می‌دهند، نشان می‌دهد که تکنولوژی‌های پوشیدنی از این روند پیروی می‌کنند.

در حال حاضر طیف وسیعی از محصولات فناوری پوشیدنی در بازار وجود دارد که برای بودجه‌های مختلف مناسب است. در سال آینده می‌توان انتظار داشت که این مسئله در مورد محصولاتی مانند عینک‌ها و پوشیدنی‌های مخصوص سر که هنوز هم عمدتاً از محصولات برتر هستند، صادق باشد.

پوشیدنی‌های جدید نصب شده روی سر که از محصولات جدید گوگل، فیسبوک و حتی شاید اپل هستند به عنوان محصولات برتر در دسترس خواهند بود اما ای کاش مدل‌هایی با قیمت پایین‌تر نیز در دسترس عموم قرار بگیرد. این کار باعث افزایش پایگاه کاربری این دستگاه‌ها می‌شود. به این معنی که توسعه برنامه‌ها و سرویس‌های داده‌ای که می‌توان روی آن‌ها استفاده کرد نیز تسریع می‌شود. این همان روندی ست که ما با هر فناوری مصرفی، از رایانه گرفته تا تلفن‌های هوشمند مشاهده کرده‌ایم. سال 2021 می‌تواند سالی باشد که در آن محصولات مقرون به صرفه‌ای تولید شوند به طوری که افراد غیرتکنیکی نیز به راحتی بتوانند از آن‌ها استفاده کنند. این مسئله کمک می‌کند تا تکنولوژی‌های پوشیدنی وارد جریان اصلی زندگی افراد شوند.

بسیار محتمل است که در آینده شاهد محصولاتی باشیم که به جای هدف قرار دادن بازار یا کاربران متخصص تکنولوژی، بر سبک زندگی افراد متمرکز باشند. یک مثال خوب در این زمینه عینک‌های اسنپ‌چت است. این عینک‌ها با سرویس‌های پیام‌رسانی و به اشتراک‌گذاری اجتماعی به شما اجازه می‌دهند تا عکس‌ها و ویدیوها را به طور مستقیم از دستگاه بارگذاری کنید. همچنین دارای فناوری سرگرم‌کننده‌ی AR است که محبوبیت خود را در میان کاربران این پلتفرم به اثبات رسانده‌ است.

لباس و کفش هوشمند

همانند هدست‌ها، در سال 2021 می‌توان انتظار داشت که لباس‌های هوشمند نیز به طور فزاینده‌ای توسط مصرف‌کنندگان اصلی پذیرفته شوند. این حرکت اغلب به دلیل همکاری بین برند‌های مد و فن‌آوری مانند کت Levi Commuter x Jacquard انجام می‌شود که به کاربران امکان می‌دهد تلفن خود را کنترل کرده، به خدمات گوگل دسترسی داشته‌ باشند و همچنین با استفاده از حرکات و اشاراتی، موقعیت اوبر خود را ردیابی کنند.

تکنولوژی‌های پوشیدنی

همچنین شاهد برنامه‌های تخصصی‌تر این فن‌آوری مانند شلوار یوگای Nadi X، که کار آن ردیابی و دادن بازخورد وضعیت بدن فرد استفاده‌کننده است، خواهیم‌بود. علاوه بر این، لباس‌های شنایی وجود دارد که متصل به نویانو هستند و می‌توانند قدرت نور ماورا بنفش را تشخیص دهند و در صورت بالا بودن این اشعه، هشدارهایی را به برنامه‌ی تلفن هوشمند کاربر ارسال کنند.

مزیت لباس نسبت به لوازم جانبی کوچکتر مانند ساعت و دستبند این است که سطح بیشتری از بدن را پوشش می‌دهد و می‌تواند ارزیابی عمیق‌تر و مفیدی را به همراه داشته باشد. سامسونگ در مورد برنامه‌های ایجاد یک پیراهن هوشمند صحبت‌هایی کرده‌ است. این پیراهن قادر است علائم هشدار‌دهنده‌ی اولیه بیماری‌های ریوی و سایر بیماری‌ها را تشخیص دهد. این مسئله در طول سال 2020 اتفاق نیفتاد (زمانی که بسیاری از پروژه‌های فناوری دچار تاخیر یا توقف شدند)، اما با تمرکز بیشتر بر تکنولوژی‌های پوشیدنی مرتبط با سلامتی، به احتمال زیاد در سال آینده شاهد واقعی شدن این نوع محصولات خواهیم ‌بود. شما کاربران وبسایت izeetech همواره با ما همراه باشید و از اخبار به روز تکنولوژی مطلع شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی ها

  • اسپیکر گیمینگ
  • JBL
  • میکروفون
  • JBL
درحال بارگذاری ...