تراشه‌های پیشرفته‌ی اینتل و کوالکام

طراحی و تولید تراشه‌های پیشرفته‌ اینتل و کوالکام برای ارتش آمریکا

فهرست مطالب

تراشه‌سازان اینتل و کوالکام اخیرا از طرف شتاب‌دهنده فناوری امنیت ملی (NSTXL) قراردادی برای طراحی و تولید تراشه‌های پیشرفته‌ برای ارتش آمریکا دریافت کرده‌اند. این دو کمپانی بخشی از برنامه‌ی (RAMP-C) هستند که هدف آن اطمینان از دسترسی قابل‌اعتماد وزارت دفاع آمریکا (DoD) به آخرین نسخه از تراشه‌ی 7 نانومتری و زیر 7 نانومتری ست.

ارزش و مدت این قرارداد، مانند نقش خاص کوالکام در این پروژه نامشخص است اما قرار است این توافقنامه «نیازهای بلند مدت تولید میکروالکترونیک برای طراحی‌های خاص DoD»را برآورده کند. در ادامه با آی زی همراه باشید تا توضیحات بیشتری از این قرارداد همکاری به شما ارائه دهیم.

تولید تراشه‌های پیشرفته‌ در آمریکا

بر اساس توضیحات NSTXL، طراحان تراشه در آمریکا در حال حاضر عمدتا برای ساخت و ساز به شرکت‌های خارجی (مانند TSMC و سامسونگ) متکی هستند. به دلیل مسائل امنیتی، وزارت دفاع ایالات متحده ترجیح می‌دهد که تراشه‌های پیشرفته‌ مورد نیاز خود را درون کشور بسازد.

اینتل که بزرگترین تولیدکننده‌ی تراشه مستقر در آمریکا ست، بارها روند تولید تراشه‌ی 7 نانومتری خود را که اخیرا با نام اینتل 4 شناخته می‌شود، به تعویق انداخته است. تاریخ جدید مشخص شده برای تولید این محصول سال 2022 است. این در حالی ست که کمپانی تایوانی TSMC نیز در همین سال قصد دارد تراشه‌ی 3 نانومتری خود را تولید کند. بر اساس گزارش‌های NSTXL در حال حاضر در آمریکا هیچ گزینه‌ی تجاری مقرون به صرفه‌ای وجود ندارد که قادر به تولید محصولات کامل و بسته‌بندی شده‌ی مورد نیاز برای سیستم‌های مهم DoD باشد.

اینتل در بیانه‌ی خود اعلام کرده‌است که با تعدادی از شرکت‌های داخلی از جمله IBM، Cadence و Synopsis، برای ساخت اولین تراشه‌های توسعه یافته برای DoD در Intel 18A همکاری خواهد کرد. این پروسه‌ی فناوری برای اوایل سال 2025 برنامه‌ریزی شده‌است. پیش از این، اینتل گفته بود که قصد دارد تا سال 2024 برابری بین خود و کمپانی تایوانی TSMC را بازیابی کرده و تا سال 2025 «رهبری روند اجرایی» را به دست آورد.


خبر مرتبط:

کوالکام از تراشه‌ی جدید رده بالا خود با نام اسنپدراگون ۷۷۸G رونمایی کرد


طبق گفته‌های پت گلسینجر، مدیر سئو کمپانی اینتل، یکی از مهم‌ترین درس‌های سال گذشته پی بردن به اهمیت استراتژیک اجسام نیمه رسانا است. اینتل تنها شرکت آمریکایی در زمینه‌ی طراحی و تولید اجسام نیمه رسانا ست که در خط مقدم فناوری در حال فعالیت است.

کمپانی اینتل می‌گوید:«هنگامی که ما خدمات اینتل را در اوایل سال جاری راه‌اندازی کردیم، مایل به داشتن این فرصت بودیم تا توانایی‌های خود را در اختیار طیف وسیع‌تری از شرکا، از جمله دولت ایالات متحده قرار دهیم.»

اگرچه با انتشار قرارداد نام اینتل بر سر زبان‌ها افتاد اما کمپانی کوالکام تاکنون در مورد طراحی و تولید این تراشه‌های پیشرفته‌ سکوت کرده‌است.

دسته بندی ها

  • اسپیکر گیمینگ
  • JBL
  • میکروفون
  • JBL
درحال بارگذاری ...