
گوشیهای هوشمند امروزی چیزی بسیار فراتر از وسایل ارتباطی هستند. شما میتوانید کارهای بیشتری را با آنها انجام دهید، از اندازهگیری گامهایی که برمیدارید گرفته تا نظارت بر ضربان قلب و اندازهگیری سطح استرس و دیگر موارد. به غیر از این موارد، این سنسورها هستند که تعیینکنندهی جهت ویدیو، عکس یا وبسایتی که در حال مشاهده آن میباشید با جهتی که گوشی خود را نگه داشتهاید، هستند. سنسورها به شما کمک میکنند تا در حین تماشای فیلمها، تجربهی همه جانبهای را کسب کنید. اسکنرهای اثر انگشت و Face ID موجود در گوشی شما نیز مجهز به سنسورند. بنابراین با توجه به اهمیت سنسورها، امروز در آیزی تک به بررسی 10 سنسور مفید در گوشی و عملکرد دقیق آنها میپردازیم.
مجاورت
همانطور که از اسم این سنسور پیداست، سنسورهای مجاورت وجود یک جسم در نزدیکی گوشی را تشخیص میدهند. متداولترین کاربرد این سنسور در گوشیهای هوشمند، خاموش کردن صفحه نمایش است وقتی که گوشی هوشمند در حین تماس به صورت مداوم در نزدیکی گوش نگه داشته میشود. این سنسور به جلوگیری از تماس غیر ضروری و تصادفی و همچنین به حفظ باتری کمک میکند.
شتاب سنج
سنسور شتابسنج به گوشیهای هوشمند کمک میکند تا جهت دستگاه را تعیین کنند. هدف اصلی این سنسور در گوشیهای هوشمند، تشخیص این موضوع است که گوشی به حالت عمودی در دست شما قرار گرفته یا افقی و بر این اساس محتوای روی صفحه را بهینه میکند. بهترین مثال در این مورد مربوط به زمانی ست که در حال تماشای فیلم در یوتیوب یا مشاهده عکس در گالری خود هستید. در این مواقع به طور خودکار و بسته به نحوهی نگه داشتن گوشی، این سنسور فیلم و یا تصویر را از حالت عمودی به افقی و یا بالعکس میچرخاند.
ژیروسکوپ
سنسور ژیروسکوپ در گوشیهای هوشمند با سنسور شتابسنج کار میکند. این سنسور گسترهی اضافی حرکت را برای تشخیص بهتر حرکت مانند چرخش یا تاب خوردن فراهم میکند. این سنسور ژیروسکوپ است که باعث میشود بتوانید عکسهای 360 درجهی سه بعدی و چشم نوازی را با گوشی هوشمند خود ثبت کنید. کاربرد مهم دیگر آن، هنگام اجرای بازیهایی ست که به حرکت حساس اند و بازیکنان در حین آن گوشی هوشمند را به سمت چپ یا راست هدایت میکنند.
قطبنمای دیجیتال
قطبنمای دیجیتال دادههای جهتگیری گوشیهای هوشمند را با توجه به میدان مغناطیسی زمین ارائه میدهد. این سنسور به گوشی هوشمند اجازه میدهد جهت قرار گیری آن را مانند شمال، جنوب، شرق یا غرب بفهمد. این سنسور بر اساس مغناطیسسنج کار میکند. بیشترین کاربرد آن، هنگام استفاده از قطبنما در گوشی هوشمند و یا هنگام استفاده از نقشهها ست.
GPS
GPS مخفف فناوری Global Positioning System است. بر اساس دادههای ماهوارهها، GPS اطلاعات مربوط به مکان فعلی شما یا مکانی که در آن رانندگی میکنید را ارائه میدهد. این اطلاعات به دادههای گوشیهای هوشمند متکی نیستند و به همین دلیل است که میتوانید از نقشهی خود حتی در صورتی که گوشی شما به اینترنت متصل نباشد، استفاده کنید.
فشارسنج
فشارسنجها در گوشیهای هوشمند عمدتا دو وظیفه اصلی دارند. اول به تراشه GPS در گوشی هوشمند کمک میکند تا با ارائه اطلاعات مربوط به ارتفاع، مکانها را سریعتر پیدا کند و دوم، به عنوان ابزاری برای اندازهگیری فشار اتمسفر عمل میکند که میتواند به اندازهگیری اطلاعات مربوط به ورزش صخره نوردی در برنامهی سلامت یا خواندن دما کمک کند.
بیومتریک
بیومتریک در گوشیهای هوشمند بیشتر مربوط به تأمین امنیت بیشتر با استفاده از خواندن اطلاعات بیومتریک منحصر به فرد مانند اثر انگشت، IRIS یا اسکنر عنبیه، اطلاعات مربوط به صورت اشخاص و موارد دیگر است. اساسیترین کاربرد آن برای باز کردن قفل گوشی هوشمند یا تأیید اعتبار پرداخت است. این سنسورها همچنین میتوانند برای ثبت اطلاعات دیگر مانند خواندن SpO2، ضربان قلب و غیره استفاده شوند.
NFC
NFC مخفف کلمه ارتباط حوزه نزدیک (Near-field communication) است که به دو دستگاه دارای NFC اجازه میدهد تا در فاصله 10 سانتیمتری ارتباط برقرار کنند. این قابلیت موجود در گوشیهای هوشمند برای انتقال داده و برنامههای پرداخت مانند Google Pay ، Apple Pay و Samsung Pay برای پرداختهای بدون تماس استفاده میشود. همچنین از RFID یا بلوتوث معمولی ایمنتر است.
گامشمار
گام شمار اطلاعات گام را در اختیار هر دستگاه دیجیتالی قرار میدهد. این دستگاه در گوشیهای هوشمند و همچنین دستگاههای پوشیدنی هوشمند موجود است. این قابلیت به افزایش دقت شمارش گامی که در برنامههای Health وجود دارد، کمک میکند.
حسگر نور محیط
سنسور نور محیط یک آشکارساز نوری ست که شدت نور را در محیط اطراف تشخیص داده و روشنایی صفحه نمایش را تنظیم میکند. این سنسور در گوشیهای هوشمند، لپتاپ، تلویزیون و نمایشگرهای خودرو بسیار محبوب است. در واقع، آینههای الکتروکرومیک اتومبیل نیز از یک سنسور مشابه استفاده میکنند. امیدوارم از مقاله 10 سنسور مفید در گوشی لذت برده باشید.
- 1400-07-25
- 73 بازدید